Sosyal Medya

Güncel

Amerika’dan Netanyahu’ya Cevap: “Hamas Işid Değildir”

Hamas’ı terör örgütü ilan eden Amerika’dan Netanyahu’ya Cevap: “Hamas Işid Değildir”



"Hamas ve IÅŸid aynı paranın iki yüzü gibidir" diyen Netanyahu’nun bu açıklaması üzerine Amerikan DışiÅŸleri Bakanlığı dün akÅŸam yaptığı açıklamada “Hamas ile IÅŸid birbirine eÅŸit tutulamaz” dedi.

Bu konuda açıklama yapan ABD DışiÅŸleri sözcüsü Marie Harf, “Bu Hamas Hareketi'nin tehlikeli olmadığı anlamına gelmiyor. O da bir terör örgütüdür. Ancak onun hedefleri IÅŸid’in hedeflerinden ve sergilediÄŸi vahÅŸet düzeyinden oldukça uzaktır” dedi.
 
Dün Herzliya’da düzenlenen konferansta konuÅŸan Siyonist BaÅŸbakan Benyamin Netanyahu, Hamas Hareketi'yle IÅŸid’in madalyonun iki farklı yüzü olduÄŸunu iddia etmiÅŸ, 11 Eylül olaylarında Siyonist toplum Amerika toplumuyla dayanışma içinde olurken Gazze halkının helva dağıttığı iddiasında bulunmuÅŸtu.

Siyonist liderler, IÅŸid’in bölgedeki Ä°slamî hareketleri tasfiye etmek için ellerine güçlü koz ve fırsat verdiÄŸini açıkça ifade ediyorlar. Hamas’ı IÅŸid’e benzetmeye çalışan Netanyahu Gazze’de iÅŸlediÄŸi cinayet ve katliamları bu ÅŸekilde meÅŸru göstermek istiyor.

kaynak: Filistin Enformasyon Merkezi

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.